Det hellige bryllup

"Ren sanselighed og råstyrke af ur-kraftig art er der i Danseteatret Terpsichores forestilling. Pernille Overø danser dejligt udansk og uhæmmet med hver en del af kroppen, selv tæer og hænder har deres eget individuelle liv."
- Århus Stiftstidende.

.."Det er begreber og værdinormer fra primitive religioner forestillingen cirkler om. Det er myter om urkraft og livscyklus, om frugtbarhed og balance i naturen....Hun giver det mytiske liv ve dat bruge bløde, bølgende og cirklende bevægelser med hænder, arme, hofter og hele kroppen - ved at bruge tyngdekraften og det jordnære i de etniske dansestilarter, hvor der synes at være en tiltrækning eller tilknytning til jorden."
...."Vi er en del af fortiden, nutiden og fremtiden, og det understreges netop i en bevidst blanding af dansestilarterne. Det understreges også i blandingen af instrumenter, som bliver håndteret af to mænd. De spiller på saxofon og tværfløjte, orientalske strenge og trommeinstrumenter og sågar på et mexicansk regntræ. Man mærker en flirt instrumenterne imellem, men også en flirt mellem instrumenter og danser, så det fremkommer noget livsbekræftende, sensuelt og humørfyldt."

- Ann Berit Sourial, Børneteateravisen

Sacha World har instrueret forestillingen om mødet mellem himlen og jorden, det himmelske og det jordiske, om de modsætninger, der holder verden i balance og giver frugt når de forenes.

Sognepræst Brita Haugen har senere bearbejdet forestillingen til kirkerummet.

Det Hellige Bryllup
Skabt i 1995 af:


Instruktør: Sacha World
Danser: Pernille Overø
Musikere: Max Bering og Cengiz Çevik
Lys-designer: Mads Bischoff

 

Startside ] Hvem er Danseteatret Terpsichore? ] Hvirveldans ] Dans i kirken ] Odissi ] Jordens tid ] Vandværk ] Jorden er min mor ] [ Det hellige bryllup ] Mellem rum ]

www.worlddance.dk/terp
Danseteatret Terpsichore, Frederiks Alle 20B. DK-8000 Århus C.
Telefon: +45 8619 8331 Telefax: +45 8620 1093

WORLDDANCE med Pernille Overø

Flink-E-link * En linkudvekslingsservice fra Safi.dk