Mellem rum

- Et museumsstykke med Danseteatret Terpsichore

Alle kender vel øjeblikket inden man begynder at skrive eller tegne på det hvide ark papir - stilheden før lyden bryder den - mørket inden lyset kommer.

MELLEM RUM er et eksperiment med det tomme rum, hvor vi vover forsøget at træde over tærsklen til det tyste - larmende - tomrum for at aflure det nogle af dets hemmeligheder.

MELLEM RUM er 7 meditative bud på væren og leg med det tomme rum.

MELLEM RUM er lyd, lys og bevægelse. Vi skaber krusninger, sammenhænge, flygtige billeder og ekkoer af erindringer.

MELLEM RUM er for Terpsichore en lidt usædvanlig forestilling, der ikke er så meget dans, som en forestilling om det tomme rums stoflighed. I en stræben efter enkelhed, har vi forsøgt at rense alt fyld væk. Og det tomme rum er en konstant udfordring!

MELLEM RUM spiller på museer. Her er tomme, åbne rum, store flader. Her er rum, hvor besøgende er vant til at gå ind, betragte og dvæle.

I arbejdet med MELLEM RUM har nogle af vore nøgleord været skønhed, humor, harmoni og udforskning af nærhed.

I MELLEM RUM træder vi ind i det tomme, afventende rum - og sætter spor.

Instruktion og koncept: Sacha World
Bevægelse: Pernille Overø
Lyd: Henrik Jespersen
Lysdesign: Mads Bischoff

" En hvid cirkel er placeret midt i rummet med de hvidmalede søjler. Og´det er denne hvide cirkel der udgør det magiske tomme rum, som danseren skal indtage. Hun kredser længe omkring i en nærmest andægtig stilhed, før hun pludselig springer tager afsæt og springer ind i det. Og nu skal kroppen prøve rummet af på alle tænkelige måder. Armene strækkes i alle retninger, benene spjætter, og kroppen bølger i smukt samspil med Henrik Jespersens bløde saxofon........... Temaet i MELLEM RUM umiddelbart meget enkelt; kroppens og musikkens indtagelse af det tomme rum. Pernille Overø er betagende at se på i sin hvideklædte renhed...... Hun finder sin styrke i et fint scenisk nærvær, en fængende mimik og ikke mindst i sit delikate hånd og fodarbejde, som hun har med sig fra sin baggrund i orientalsk dans............ Forestillingen er yderst intim og befriende i sin minimalistiske enkelthed, renset helt ind til benet for alle overflødige effekter."
- Århus Stiftstidende

 

www.worlddance.dk/terp
Danseteatret Terpsichore, Frederiks Alle 20B. DK-8000 Århus C.
Telefon: +45 8619 8331 Telefax: +45 8620 1093

WORLDDANCE med Pernille Overø

Flink-E-link * En linkudvekslingsservice fra Safi.dk